Részvétel Gödöllőn a Claas szimpóziumon!

 

Iskolánk, mint már többször írtunk róla, jó szakmai kapcsolatot ápol a gödöllői Szent István Egyetemmel, és a kilencvenes évek közepe óta, a bajai székhelyű AXIÁL Kft-vel.

Iskolánk volt tanulói közül, többen végeztek már Gödöllőn és jelenleg is több tanulónk jár az egyetemre. Az AXIÁL Kft-nél, a végzett tanulóink közül többen dolgoznak, jelenleg öt technikus tanulónk tanulószerződéssel, a teljes szakmai gyakorlatát tölti a cégnél. A volt diákjaink, szervizmérnökként, termék menedzserként és szerelőként dolgoznak a Kft-nél.  Ők szívesen gondolnak vissza középiskolájukra, és maketteknek való alkatrészek ajándékozásával, szakmai előadások, bemutatók szervezésével, minden évben szerszámokkal, kisebb, és nagyobb értékű gépek támogatásával segítik iskolánk szakmai képzését. Ez a támogatás nem valósulna meg a tulajdonos-ügyvezető Harsányi Zsolt úr nélkül, aki a fiatalok szakmai képzésére nagy hangsúlyt helyez.

A jó kapcsolatnak köszönhetően, az idei évben meghívást kaptak iskolánk tanulói, a XVI. Claas szimpóziumra, melynek megtartása 2014. március 26-án került sor a Szent István Egyetem Tudástranszver Központjában. A rendezvény célja, a jól képzett mezőgazdasági gépészmérnökök számának növelése volt. Az előadásokat, az egyetem tanárai, a Claas németországi fejlesztő mérnökei, és az AXIÁL szerviz üzletág igazgatója tartották. Ezen ismertették a gépgyártás fejlődését, a magasan képzett szakemberek szükségességét, az új gépekhez kapcsolódó, a garancián túli szolgáltatások fontosságát.

Iskolánkból 26-an vettek részt a rendezvényen, az utazás teljes költségét az AXIÁL Kft. fizette. A részt vett tanulók, elégedetten nyilatkoztak a szakmai napról, mely a szakmai tudásukat bővítette. Bízunk abban, hogy az egyetem, a Claas és az AXIÁL több tanulónak az érdeklődését fel tudta kelteni a továbbtanulás iránt. Reméljük, hogy az iskolánkban végzett tanulókból, még több tud elhelyezkedni a Kft-nél.

Iskolánk, köszönettel tartozik az AXIÁL Kft-nek, a támogató tevékenységéért!