Mind három tanulónk, az országos szakmai verseny döntőjében

 

A mezőgazdasági gépész szakmunkás képzést folytató iskolák részére, az idei tanévben is a Magyar Agrárkamara meghirdetette a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV).

Az iskolánk mezőgazdasági gépész tanulói, minden évben szép eredményeket érnek el a versenyen.

A házi versenyen, kiválasztjuk a végzős tanulók közül a versenyzőket.

A házi versenyen a pontozás, és a feladatok témakörei megegyeznek, az országos verseny döntőjében kiírtakkal. A versenyen résztvevők kiválasztása, 2013. év decemberében megtörtént.

Mivel, sok mezőgazdasági gépészképzést oktató iskola kíván versenyzőket indítani, ezért az agrárkamara írásbeli elődöntőt is szervez, hogy a döntőben, csak huszonegy országosan legjobb tanuló vehessen részt.

Az elődöntőre 2014. február 28-án került sor. Az írásbeli feladatok kiértékelése után kaptuk a jó hírt, hogy mindhárom versenyre nevezett tanulónk bejutott az országos döntőbe. A döntőre, 2014. április 23-25 között kerül sor, a szintén mezőgazdasági gépészképzést oktató sellyei iskolában.

A versenyzők felkészítését elméletből, és gyakorlatból is végzik a szakmai tanárok.

A felkészítés igen sokrétű, mivel a szakmunkás vizsgán is hat modulból kell a tanulóknak számot adni tudásukról.

 A döntőben ennek megfelelően: fémmegmunkálásból, erőgépek javításából, önjáró betakarítógép üzemeltetéséből, anyagmozgatógép üzemeltetéséből, elsősegélynyújtási ismeretekből, gazdasági ismeretekből és szántásból (javított ágyszántás a versenyszántás szabályainak megfelelően) kell a versenyzőknek bizonyítaniuk.

A versenyzőknek sikeres felkészülést, eredményes szereplést kívánunk, és bízunk benne, hogy megfelelően teljesítenek, és szakmunkás bizonyítvánnyal térnek haza Sellyéről!