Intézményünk, az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ 2017. szeptember 15. és 17. között immár negyedik alkalommal rendezte meg az expót a jánoshalmi Gazdakörrel együttműködésben, melynek szervezésébe a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a BKMK Jánoshalmi Járási Hivatala, illetve Jánoshalma Város Önkormányzata is bekapcsolódott.

Az expó kínálata a tavalyi évhez képest jelentősen bővült, sok helyi művész és termelő tette látványossá a szakiskola termeit és udvarát. A jánoshalmi Gazdakör a helyi termelők bemutatkozására helyezte a hangsúlyt, szemet gyönyörködtető kiállításukat a tornateremben számos érdeklődő  felkereste.

Az expó teljes ideje alatt látogathatóak voltak kiállításaink is, sokan tekintették meg Dr. Rendek Magdolna és Martinek Erzsébet festőművészek tárlatát.  A kézimunkák kiállítótermében Fejes Mihályné és Fülöp Mihályné goblein képei, valamint Rada Erzsébet kézimunkái szintén nagyon sok látogatót vonzottak. Köszönjük, hogy bemutatták alkotásaikat.

Köszönjük továbbá a mezőgazdasági gépek kiállítóinak, az Agroprodukt Kft-nek, a Magtár Kft-nek és a Febagro Zrt-nek, hogy elhozták hozzánk gépeiket és a látogatók közelebbről is megismerkedhettek a legújabb mezőgazdasági technikával .

Nagy sikere volt a környékbeli vadászok látványos kiállításának nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is. A kiállítás összeállításában a Jánoshalmi Vadásztársaság tagjai vállalták a legnagyobb szerepet, de köszönettel tartozunk minden más kiállítónak is.

Köszönjük a délutáni fellépők színvonalas műsorát, külön öröm, hogy a környékbeli települések tehetségei is bemutatkoztak iskolánk színpadán. Köszönjük a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola, illetve a Hunyadi János Általános Iskola tanulóinak és felkészítő tanáraiknak, a borotai iskola 5. osztályos tanulóinak Rusu Andrana Georgiánának és Zámbó Gergőnek, a rémi óvodásoknak, a Pöndölösök Citerazenekarnak, az Új Pávakörnek és a Mezei Csokornak, hogy fellépésükkel színesítették kiállításunkat, illetve a mélykúti Vadvirág tánccsoportnak köszönjük a fergeteges táncokat.

Külön köszönjük az jánoshalmi Aerobic csoport és a Salima hastánccsoport műsorát, mely az expó legtöbb nézőt vonzó előadása volt.

Köszönjük Czeller Zoltán polgármester úrnak, hogy lehetőséget teremtett Solymos Tóni meghívására, aki nagy sikerű koncertet adott az expo második napján.

A gyerekeket is próbáltuk bevonni programjainkba, állatsimogató, ugrálóvár és kézműves foglalkozások várták őket. Óvodás és iskolás csoportok látogattak el hozzánk, és vettek lelkesen részt a különböző programokban. Köszönet az őket kísérő pedagógusoknak.

Végül, de nem utolsósorban köszönjük iskolánk Georgica Alapítványának, hogy az expó megrendezéséhez anyagi támogatást nyújtott, az Alapítvány kuratóriumi elnökének, Vancsura Józsefnének pedig az anyagi támogatáson túl azt a szervező munkát, amellyel segítette annak színvonalas megrendezését.

Örömmel tapasztaltuk, hogy egyre több látogató kereste fel intézményünket, és nem csak Jánoshalmáról, hanem a környékbeli településekről is. Ezúton is köszönjük minden szervezőnek, kiállítónak és támogatónak a munkáját, segítségét és reméljük, hogy következő kiállításunkat jövőre még szélesebb körben, még több érdeklődővel rendezhetjük meg.

Az esemény fényképei ITT és ITT megtekinthetőek