A kaposvári FM DASzK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola szeptember 28.-án 8. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Középiskolás Diák Szántóversenyt.

A megmérettetésre jelentkezhettek a mezőgazdasági szakképzés nappali tagozatán tanuló szakgimnáziumos, szakközépiskolás és technikus diákok. A verseny középkötött talajon, gabonatarlón kerül megrendezésre.

Intézményünk az I. kategóriában nevezett a versenyre tanulót, amelyben a feladat az volt, hogy 2 – 3 testű ágyekékkel kellett ágyszántást végezni.

A tanulók felkészítése már szeptember elején elkezdődött. A sikeres felkészítésnek köszönhetően a megmérettetésen iskolánk diákja Hunyadi Ármin ismét első helyezést ért el.  Felkészítő tanára Szakál László volt.

A szántóversennyel egy időben a kaposvári iskola diák traktoros vetélkedőt is rendezett. A versenyen Zetor 5211 oktatótraktorral és Agrobil-4 pótkocsival kellett ügyességi feladatokat végrehajtani. Iskolánk erre a versenyre két tanulót nevezett, akik szintén szép eredményt értek el. Tóth Krisztián 1. helyezést, Tóth Attila 3. helyezést szerzett. Gratulálunk az elért eredményekhez!