Intézményünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy képzési kínálatunkat minél szélesebb réteg megismerje, ezért több olyan programba bekapcsolódunk, amelyek lehetővé teszik iskolánk bemutatását.

Ebben a tanévben is több alkalommal vártuk nyitott kapukkal az érdeklődő diákokat és szülőket. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közös szervezésben október 18-án megtartottuk a szakmák napját, amelyre majdnem 100 diák, illetve több kísérőtanár is érkezett. A diákokat két helyszínen vártuk, az egyik csoport a tanüzemben, a másik az iskola épületében kezdte a programot. Igyekeztünk szakmáinkat játékosan, mindenki számára szórakoztató módon bemutatni és közben minél több információt átadni iskolánkról, a képzési szerkezetről, hagyományainkról. A leendő mezőgazdasági technikusok szívet boncolhattak, a családi gazdálkodók puzzle játékokkal tesztelhették biológia tudásukat, és akinek volt kedve palacsintát is süthetett a tankonyhánkon. A gépészek szerelhettek, a gazdák pedig az udvaron próbálhatták ki a „parasztolimpia” játékos feladatait. Eközben terepasztal, drón, bemutatók a külföldi kapcsolatainkról és az iskola hagyományairól színesítették a programkínálatot. A tanüzemben az érdeklődő diákok erőgépeket vezethettek, dróthajtogatással telefontartót készíthettek, csavarozhattak, kipróbálhatták a legnagyobb traktorainkat, az állattartó telepen pedig részt vehettek a kisborjak ellátásában,a takarmánykeverésben illetve sajtot és túrót is készíthettek.

A szakmák napja rendezvényein túl október 25-én és 26-án nyílt napokat is tartottunk, hogy látogatóink minél jobban megismerhessék iskolánk adottságait, azokat a lehetőségeket, amelyekkel leendő diákjainkat várjuk.

A képzési szerkezet bemutatása után vendégeink megtekinthették a tanügyi épületet és a kollégiumot,képzési helyszíneinket, a műhelyeket, a kertészetet, az állattartó telepet, illetve a tankonyhát és a tanéttermet.

Képzéseink közül a legnagyobb érdeklődést a három éves mezőgazdasági gépész szakma váltotta ki, amire úgy tűnik a 2018/2019. tanévben is nagy lesz a túljelentkezés.

A családi gazdaságok irányításához szükséges ismereteket 3 éves gazda képzésünk keretében oktatjuk, és új szakmánk a családi gazdálkodó, mely lányok számára is hasznos ismereteket nyújt. Reményeink szerint mindhárom szakma ösztöndíjjal támogatott, kiemelt szakképesítés lesz az elkövetkező tanévben, illetve tanulóinkkal tanulószerződést is kötünk, így egy jól tanuló diák akár 55.000 Ft ösztöndíjat is kaphat egy hónapban.

A végzett diákokat további két év tanulással érettségi vizsgára is felkészítjük.

Szakgimnáziumban mezőgazdaság, illetve agrár gépész ágazati képzésben indul egy-egy osztály, ahol a szakmai alapozó oktatás mellett érettségi vizsgára is felkészítjük tanulóinkat. Az érettségi bizonyítványhoz szakmai bizonyítványt is kapnak a diákok, majd további egy éves képzés során mezőgazdasági technikus, illetve mezőgazdasági gépésztechnikus szakmai bizonyítványt szerezhetnek. A mezőgazdasági technikusként végzett diákoknak pedig lehetőségük van arra, hogy további egy éves képzéssel vidékfejlesztési szaktechnikus, illetve agrár áruforgalmazó szaktechnikus bizonyítványt szerezzenek. Így a 6 év alatt összesen 4 bizonyítványt kaphatnak.

Az esemény képei itt találhatóak

Akit képzéseink részletesebben is érdekelnek, szeretettel várjuk

utolsó nyílt napunkon, 2017. november 23-án 9,00 órától.

Elérhetőségeink:

Cím: 6440 Jánoshalma, Béke tér 13.
Telefon: 06/77/401-028, 0670 4308875
Telefax: 06/77/401-746
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Http://www.vmaszk.hu