A Georgica Alapítvány hagyományos jótékonysági bálja november 17-én került megrendezésre az AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium aulájában. A vacsoráról intézményünk konyhája, a jó hangulatról a temerini The End zenekar gondoskodott.

Vancsura Józsefné, az Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az Alapítvány 2010. évi alapítása óta segíti a nehéz körülmények között élő tanulókat.

Minden támogatónak aki adományával, felajánlásával hozzájárult a rászoruló diákok megsegítéséhez, kifejezte köszönetét. Elmondta, hogy a támogatásoknak köszönhetően a 2017/2018. tanévben több tanulónk is megszerezhette a T -kategóriás mezőgazdasági vontatóvezetői jogosítványt, étkezési hozzájárulást kaptak a gyerekek, illetve a nehéz anyagi körülmények között élő végzős tanulóknak ahhoz is segítséget nyújtott az Alapítvány, hogy meg tudják vásárolni a ballagási öltönyüket.

Többen tanulmányi kirándulásra, színházlátogatásra mehettek az Alapítvány jóvoltából, illetve a kiemelkedően teljesítő tanulók németországi gyárlátogatáson vehettek részt.

Az év végi jutalomkönyvek egy részét is az Alapítvány segítségével vásárolta meg az iskola, és három kiváló szorgalommal rendelkező, tehetséges, de nehéz körülmények között élő tanuló havi ösztöndíj támogatásban részesült.

Az Év Tanulója 2018-ban két kategóriában is kiválasztásra került (a szakközépiskolások és a szakgimnazisták közül 1-1- fő), akiket az Alapítvány kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájuk elismeréseként 20.000 Ft pénzjutalomban részesített.

Új színt hozott a 2017/2018-as tanévbe az „Év Tanára” választás, mely a nyertes tanároknak igazi erkölcsi és szakmai megbecsülést jelentett.

Az Alapítvány munkájához az anyagi hátteret elsősorban az Alapítványi Bál bevétele biztosítja, ezért különösen fontos minden támogatás, amely a vendégek részéről hozzánk érkezik. Az idei bálra is nagyon sok felajánlást kaptunk tombolatárgyak illetve a vacsorához történő hozzájárulás formájában, amelyet az intézmény a rászoruló tanulók nevében ezúton is szeretne megköszönni minden adományozónak.

Külön köszönjük a Renner Bt és a FEBAGRO Zrt. pénzadományát, mely nagy segítséget jelent majd az intézmény tanulóifjúsága számára.

Az intézmény tantestülete „az Operaház fantomja a szakiban” című előadásával  fejezte ki köszönetét  mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket.

Külön köszönjük Ádám Gyula, Frittmann János, Koch Csaba, a Henerári Szikvíz, az Imre Zoltán Művelődési Központ, a jánoshalmi Vadásztársaság, Király Sándor, Vancsura József és nem utolsósorban a rendezvény házigazdája és fő szervezője, Vancsura Józsefné nagylelkű támogatását.

Reméljük mindenki jól érezte magát és 2019. november második hétvégéjén ismét együtt ünnepelhetünk a szakiban!